Blog Archive

Followers

POST KAWAN!

Total Pageviews

View My Stats
Powered by Blogger.

Written By Huyang Jho on Tuesday, August 16 | Tuesday, August 16, 2011

Assalamualaikum… Enrty hari ini khas ditujukan kepada semua wanita-wanita diluar sana… Tak kirelah korang dah ade boyfriend ataupon tidak… Tapi lapan fakta ini penting dan wajib diketahui oleh semua wanita-wanita diluar sana… Tapi kalo korang jumpe ade lelaki yang bukan cam nie… Aku pon tak tahu nak cakap yang lelaki tue normal ataupon tidak… :-)
1. Lelaki tidak detail dalam percakapan…
Contoh kes: Kakaknye baru saja putus cinta… Biler kite tanyer what’s his comment dier just cakap: “Mm… dah nak putus nak wat camne…” Hahah~ Biasalah lelaki tak nak keruhkan lagi keadaan… Kitorang cool jer… Haha… Tak nak ambil port sangat !!! lagipon, Lelaki lebih suka simple2 jer dalam percakapan, tak macam perempuan kan???
2. Lelaki tahan berjaga malam demi hobi…
Lelaki memang sanggup berjaga malam demi hobi yang digemari… Macam akulah, sanggup berjaga demi blog nie… Sebab ni hobi aku!!! Haha~ Korang macam mane??? Sanggupkah.. Selain daripada itu lelaki yang kaki bola kat Astro kompem sanggup berjaga malam nak tengok pasukan mereka berentap…
3. Lelaki rela menghabiskan banyak wang untuk peralatan elektronik atau aksesori kereta…
Inilah koleksi kereta kontrol kawan aku, huh!!! Aku kurang minat sikit dengan kereta kontrol nie… Tapi aku nie merupakan seorang yang gilakan gadget… Cuma poket asik kering jek tue yang tak dapat nak mengupul koleksi… Mengidam je la jawabnya… Banyak lagi kot barang elektronik aku nie… Haha…
4. Lelaki jarang muncul dengan jambak bunga…
Contoh kes:Dalam filem, sering kita lihat hero muncul tiba2 di rumah lovernya dgn sejambak bunga… Kenyataan nye??? huh hampeh!!! Alasan: Sejak awal, otak lelaki lebih mengutamakan hal praktik… kebetulan, hal2 bunga nih tak menarik ruang logik otak mereka… Beli sesuatu yang bakal layu dalam beberapa hari benar2 satu pembaziran-itu tanggapan orang lelaki laa kan… Betul kn…
5. Lelaki tidak bergosip…
Alasan: Sebenarnya lelaki juga bergosip… Tapi cara dan gaya mereka bergosip tidak sejelas perempuan dan juga tidak pada saat objek yag nak digosip berada dekat situ… Kalau mereka punya masalah dengan seseorang, biasanya mereka menyelesaikannya, atau melupakannya…
6. Lelaki selalu mengaggungkan IBU mereka…
Alasan: Bagi lelaki, ibu mereka merupakan wanita ideal dan inti dari hidup mereka… Lelaki juga belajar mengenal rasa melindungi dari hubungan kedua orang tuanya, bagaimana ayah mereka melindungi ibunya… Makanya, tak perlulah mintak dia persoalkan apa apa ttg ibunya…
7. Lelaki sanggup menyimpan semua edisi Terhad komik, cd, jeans, jam tangan dan apa saja!!!
Alasan: Berbalik kepada asal mereka sebagai pemburu, lelaki senang menghimpun persediaan keperluan mereka sebanyak mungkin… Mereka selalu berwaspada bakal diadili lelaki lain, sehingga tidak hanya mengekar kuantiti, tapi juga kualiti yang dimilikinya… Bagi mereka, punya sesuatu yang boleh dibanggakan adalah prestasi tersendiri yang dapat memacu ego mereka…
8. Lelaki Senang melihat wanita memakai skirt pendek(mini skirt)-asalkan bukan kekasihnya…
Hahah~ Betul2… Aku setuju, Tapi kalau kekasihku pakai macam tu, aku tegur dan nasihat dia… Kalau nak pakai macam tu juga… Selamat tinggal lah jawabnya…
p/s: Sumber asal Gempakzsiot
Kongsi Kepada Kawan Kawan :
Share on FB Tweet Share on G+ Submit to Digg

0 Org je Komen:

NickIbnor© 2014-2015. All Rights Reserved. Template By Nik Ibnor Hafis
Nik Ibnor Hafis ( vVxApitZxVv ) Nik Ibnor Hafis vVxApitZxVv Template NikIbnor