Blog Archive

Followers

POST KAWAN!

Total Pageviews

View My Stats
Powered by Blogger.

Written By Huyang Jho on Friday, June 22 | Friday, June 22, 2012

Hari nie I ade satu discussion dgn seorg bisnesman chinese yang berjaya... Beliau tertarik utk berkongsi pendapat dgn I... So I pun minta pandangan beliau berkenaan bangsa melayu... Dia senyum jer and mengelak utk jawab... Tapi I paksa dia bg juga pandangan dan mintak dia jujur... Jadi dia mulakan dgn ayat nie...

"U jgn marah aaa....."

Nampak mcm berat hati je dia nak ucapkan tapi dia luahkan jugak...

"U org2 melayu.. kalo hidup susah di negara sendiri, mmg bikin malu woo... ini tempat u org sndiri, knapa msti mau hidup susah.? u mau tau apa pasai?

1- Xde kerjasama...
2- suka dengki sama org lain... satu bangsa pun suka hentam..
3- malas mau usaha, belajar n berubah..
4- penakut... bila gagal x mau cuba bnyk kali sampai berjaya..
5- pandai prejudge - belum cuba ckp mcm2...

Dia pesan lagi, selagi u all x berubah maka sampai bila2 la duduk ditahap ni...

Then dia tanya I marah ke dia cakap mcm tuh?? I cakap x, i nak kongsi dgn kwn2... Nak tgk ape pendapat mereka...


Kongsi Kepada Kawan Kawan :
Share on FB Tweet Share on G+ Submit to Digg

0 Org je Komen:

NickIbnor© 2014-2015. All Rights Reserved. Template By Nik Ibnor Hafis
Nik Ibnor Hafis ( vVxApitZxVv ) Nik Ibnor Hafis vVxApitZxVv Template NikIbnor