Blog Archive

Followers

POST KAWAN!

Total Pageviews

View My Stats
Powered by Blogger.

Written By Huyang Jho on Sunday, June 1 | Sunday, June 01, 2014

Kejadian berlaku pd 26/5/04 jam lebih kurang 1200hrs ditempat susur 4 Jalan Tun Razak, Johor Baharu.
Anggota MPV tersebut telah mendapat panggilan daripada Ibu Pejabat Johor Baharu Selatan untuk menghala ke tempat kemalangan yang melibatkan sebuah m/sikal  dan  Teksi.
Kisah Sebenar: Polis Makan Ais Krim Di Sisi Mangsa Kemalangan
Mangsa penunggang m/sikal lelaki melayu telah mengalami cedera patah kaki. Bantuan ambulnce telah diminta tetapi dalam hampir 1jam lebih baru sampai. Sementara menunggu bantuan ambulance keluarga mangsa telah memberi ais krim kepada anggota polis berkenaan sebagai menghargai bantuan yang telah diberi.
Anggota polis tersebut telah nemberi bantuan sehingga selesai dan mangsa dihantar ke hospital Sultanah Aminah, Johor Baharu.
So kepada orang yang mengambil gambar ini yang tidak tahu cerita sebenar jangan lah memandai-mandai ya… Gambar ini pada asalnya telah di muat naik di laman sosial melalui sebuah akaun fb seorang rakyat Singapore yang anti dengan polis Malaysia telah menjadi viral di laman sosial tersebut.
Walaubagaimana pun menurut info, pihak polis akan/telah mengambil tindakan tatatertib ke atas anggota polis tersebut. Cuba bayangkan jika anda ditempat anggota polis tersebut, menjadi tanggungjawab untuk membantu orang awam yang dalam kecemasan berdiri di dalam panas terik begitu kemudian jasa dan penat lelah anda akhirnya di balas dengan denda yang tidak sepatutnya….Apa perasaan anda?
Sumber : Ida Syuhada

Kongsi Kepada Kawan Kawan :
Share on FB Tweet Share on G+ Submit to Digg

0 Org je Komen:

NickIbnor© 2014-2015. All Rights Reserved. Template By Nik Ibnor Hafis
Nik Ibnor Hafis ( vVxApitZxVv ) Nik Ibnor Hafis vVxApitZxVv Template NikIbnor