Blog Archive

Followers

POST KAWAN!

Total Pageviews

View My Stats
Powered by Blogger.

Written By Huyang Jho on Thursday, May 15 | Thursday, May 15, 2014

Anggota tentera meninjau landasan kereta api di Sungai Golok selepas dibom awal pagi kelmarin.

NARATHIWAT - THAILAND . Dua landasan kereta api di sebuah jambatan di sempadan Sungai Golok, selatan Thailand dibom awal pagi semalam.

Ketua Stesen Sungai Golok Alawi Uma berkata, kejadian itu menyebabkan perkhidmatan kereta api ke bandar di sempadan Sungai Golok tergendala untuk tiga hari bagi kerja-kerja pembaikan.

“Bom itu meletup di sebuah jambatan kereta api di kampung Ban Bukeh daerah Cho Airong dan satu lagi di kampung Ban Huru Pareh di Tanyongmas daerah Rangae kira-kira jam 4 pagi. Sehingga kini tiada laporan kematian atau kecederaan dilaporkan,” katanya.

Menurutnya, semua kereta api dari kedua-dua hala di Sungai Golok dihentikan. Perkhidmatan ini menjejaskan 1,500 penumpang,” katanya.

Polis tempatan melaporkan, bahan letupan itu disumbat dalam tong gas dan diletupkan dengan menggunakan isyarat kawalan jauh radio.

“Buat masa ini perkhidmatan kereta api hanya beroperasi hingga ke stesen Tanyongmas sahaja,” katanya.

Sementara itu, Perdana Menteri sementara Thailand Niwatthamrong Boonsongphaisan akan bertemu Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) untuk menetapkan tarikh Pilihan Raya.

Niwatthamrong  berkata, tarikh terdahulu 20 Julai tidak boleh dimuktamadkan selepas penyingkiran bekas Perdana Menteri Yingluck Shinawatra.

“Keputusan tarikh terbaharu ini juga perlu mendapat persetujuan raja,” katanya dipetik dari laporan Bangkok News.
Kongsi Kepada Kawan Kawan :
Share on FB Tweet Share on G+ Submit to Digg

0 Org je Komen:

NickIbnor© 2014-2015. All Rights Reserved. Template By Nik Ibnor Hafis
Nik Ibnor Hafis ( vVxApitZxVv ) Nik Ibnor Hafis vVxApitZxVv Template NikIbnor